Over Richard van Mensvoort

Richard_van_Mensvoort_kunstschilder

Dutchman Richard van Mensvoort was born in 1972 and, as a child, was interested with drawing anything that caught his eye. People, animals, everyday life…

He studied Advertising and Presentation to make a career as a visualiser for a number of advertising agencies before he got restless and decided to travel the world. Somewhere between Australia and Malaysia he realised that painting was his calling.

Richard still gets inspired by the same subjects that attracted him as a child. As a modern impressionist, he captures every day life in oil. He lives and works in the scenic Dutch village Megen, but he considers the world as his playground.

A number of galleries show his work in expositions and at artfairs. For example Affordable Art Fair London, Milano, Amsterdam.
 
If you have a question about paintings, prizes or commissions, please complete the contactform. Thank you.

Richard on YouTube

Modern impressionist

Richard van Mensvoort (1972) maakt realistisch impressionistische olieverfschilderijen met als onderwerp mens, dier en omgeving, waarin zijn belangstelling voor licht en sfeer opmerkelijk is.

Als modern impressionist ‘pakt’ hij het dagelijks leven in olieverf.

Ambitieuze autodidact, meester van de zelfstudie. Groot bewonderaar van onder anderen John Singer Sargent, Isaac Israels, Joaquin Sorolla, Pieter Pander en Hans Bayens. Fervent museum- en galeriebezoeker (en beperkt zich daarbij niet tot Nederland), maar meestal te vinden in zijn atelier.

Woont en werkt in het pittoreske Megen maar haalt zijn inspiratie uit alle windstreken.

Als kind altijd te vinden met een schetsboek onder zijn arm. Volgde een opleiding reclame- en presentatietechnieken om als visualiser bij een reclamebureau aan de slag te gaan. Werd onrustig, en ontdekte na maanden met een rugzak over de wereld te hebben gezworven dat schilderen zijn roeping was.

Om de stad (of het landschap) goed te ‘beleven’ gaat kunstschilder Richard van Mensvoort op pad met zijn camera. Vaak te voet maakt hij snapshots van de omgeving. Een straat, een gracht, een park, een boom. Deze foto’s en zijn herinnering verwerkt hij in zijn atelier tot de basis voor zijn schilderijen in olieverf. Naast stadsgezichten, straattaferelen en landschappen maakt Richard regelmatig portretten in opdracht.

Portret Floortje Dessing bij Sterren op het Doek

In september 2019 keerde het televisieprogramma Sterren op het Doek terug bij Omroep MAX. Richard was één van de kunstenaars in aflevering 3 die de gast Floortje Dessing mochten portretteren. Het werd een mooie aflevering met 3 portretten in uiteenlopende stijlen en er werden uitspraken gedaan die de gemoederen nog dagenlang bezighielden. Floortje was onder de indruk van het portret van Richard vanwege het licht, het kleurgebruik en de sfeer. Het was daarom het beste portret.

Exposities en kunstbeurzen

Richard werkte de afgelopen jaren mee aan talloze solo- en groepstentoonstellingen. Ook was zijn werk te zien op verschillende toonaangevende kunstbeurzen in binnen-en buitenland. Zo hingen zijn schilderijen aan de muren bij o.a. de Affordable Art Fair in Amsterdam, de AAF in Londen, First Art Fair Amsterdam, de Naarden Art Fair en van ART Breda.

Vragen over schilderijen?

Wilt u meer informatie over schilderijen, bezichtiging, formaten, prijzen of opdrachten? Neem dan contact op via de contactpagina.