Portret in opdracht

Op zoek naar een portretschilderij in opdracht?

U kunt bij Richard van Mensvoort terecht voor unieke, sfeervolle portretten. In het portfolio zijn portretten te zien die hij in opdracht maakte. Op uw verzoek kan een portret naar keuze in opdracht worden vastgelegd op doek. Het gewenste portret kan worden aangeleverd door middel van foto’s of door een ontmoeting met het model op locatie of in het atelier. Zou u ook wel een exclusief portretschilderij in olieverf willen hebben van uw kind, geliefde, gezin, ouders, huisdier, collega of uzelf?

Bekijk het portfolio met portretten of neem direct contact op. 

Bekijk portret portfolio Contact

Dubbelportret schilderij Otis & Jade (portret in opdracht)

Waarom Richard van Mensvoort?

Unieke stijl

De realistische portretten worden geschilderd met een oog voor detail maar met een losse toets. Richard houd zijn portretten levendig door middel van niet te statische houdingen van het model en zoveel mogelijk ‘vrije’ penseelstreken zonder de gelijkenis uit het oog te verliezen.

Werkwijze portret in opdracht

Richard werkt voornamelijk met eigen gemaakte foto’s als referentie en gaat daarmee aan de slag in mijn atelier. Het kan ook met aangeleverde foto’s mits van goede kwaliteit en hoge resolutie. Het helpt als hij de persoon zelf gezien heeft, maar poseren voor een schildersessie is niet altijd nodig.

De portretten worden geschilderd met olieverf op linnen of paneel en eventueel voorzien van een baklijst. Hij reserveert een aantal weken voor het voorbereiden en maken van het schilderij en daarna een aantal weken om het werk te laten drogen, vernissen en eventueel bij te werken.

Prijs voor portret in opdracht

De prijs van een portret is afhankelijk van een aantal factoren: formaat, compositie (hoofd/schouders, wel of niet met handen, van top tot teen en/of in een achtergrond). Neem geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Richard bij Sterren op het Doek

In september 2019 keert het televisieprogramma Sterren op het Doek terug bij Omroep MAX. Richard is één van de kunstenaars dit seizoen. (aflevering 3)

Verschillende prominenten geven zich over aan de doorgrondende blikken van 3 schilders én de prikkelende vragen van de presentator. Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Aan het einde van de aflevering mag de BN’er één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel. Nieuw dit seizoen is schrijver, columnist en interviewer Özcan Akyol. Hij zal de presentatie voor zijn rekening nemen.

Portret in opdracht voor “Lieke”

Contact opnemen

Neem contact op met Richard van Mensvoort en leg uw verzoek voor een portret in opdracht voor.

Contact opnemen

Waar ben ik: Home > Portret in opdracht