Sterren op het Doek

Richard bij televisieprogramma Sterren op het Doek

Op 3 september 2019 keerde het televisieprogramma Sterren op het Doek terug bij Omroep MAX. Richard van Mensvoort is één van de kunstschilders dit seizoen, te zien in aflevering 3 (17 september) waarin hij het portret schildert van Floortje Dessing.

Het werd een mooie aflevering met 3 portretten in uiteenlopende stijlen en er werden uitspraken gedaan die de gemoederen nog dagenlang bezighielden. Floortje koos uiteindelijk voor het portret van Richard vanwege het licht, het kleurgebruik en de sfeer in het schilderij.

U kunt hier de aflevering van Sterren op het Doek terugkijken.

Over het programma: Verschillende prominenten geven zich over aan de doorgrondende blikken van 3 schilders én de prikkelende vragen van de presentator. Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Aan het einde van de aflevering mag de BN’er één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel. Nieuw dit seizoen is schrijver, columnist en interviewer Özcan Akyol. Hij zal de presentatie voor zijn rekening nemen.

Bekijk portret portfolio Contact
portret schilderij floortje dessing sterren op het doek

Portret Floortje Dessing / Sterren op het Doek

Waarom Richard van Mensvoort?

Unieke stijl

De realistische portretten worden geschilderd met een oog voor detail maar met een losse toets. Richard houd zijn portretten levendig door middel van niet te statische houdingen van het model en zoveel mogelijk ‘vrije’ penseelstreken zonder de gelijkenis uit het oog te verliezen.

Werkwijze portret in opdracht

Richard werkt voornamelijk met eigen gemaakte foto’s als referentie en gaat daarmee aan de slag in mijn atelier. Het kan ook met aangeleverde foto’s mits van goede kwaliteit en hoge resolutie. Het helpt als hij de persoon zelf gezien heeft, maar poseren voor een schildersessie is niet altijd nodig.

De portretten worden geschilderd met olieverf op linnen of paneel en eventueel voorzien van een baklijst. Hij reserveert een aantal weken voor het voorbereiden en maken van het schilderij en daarna een aantal weken om het werk te laten drogen, vernissen en eventueel bij te werken.

Prijs

De prijs van een portret is afhankelijk van een aantal factoren: formaat, compositie (hoofd/schouders, wel of niet met handen, van top tot teen en/of in een achtergrond). Neem geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Richard van Mensvoort in zijn atelier

Contact opnemen

Neem contact op met Richard van Mensvoort en leg uw verzoek voor een portret in opdracht voor.

Contact opnemen

Waar ben ik: Home > Sterren op het Doek