NRC – Expositie stadsgezichten Amsterdam

Aankondiging solo expositie ‘Dwalen door stad en land’ in zaterdageditie NRC.

amsterdam stadgezicht schilderij kunst straat tram auto
Reguliersbreestraat Amsterdam 30x60cm olieverf op paneel

“Tot half mei te zien in galerie Artacasa: Dwalen door stad en land, de nieuwe solo-expositie van schilder Richard van Mensvoort. Om de stad en het landschap goed te beleven gaat de kunstschilder op pad met zijn camera. Vaak te voet maakt hij snapshots van de omgeving. Een straat, een gracht, een park, een boom. Deze foto’s en zijn herinnering verwerkt hij in zijn atelier tot de basis voor zijn schilderijen. Het zijn realistisch impressionistische olieverfschilderijen met als onderwerp mens, dier en omgeving, met een grote belangstelling voor licht en sfeer. Als modern impressionist ‘pakt’ deze autodidact het dagelijks leven in olieverf – met veel herkenbare taferelen in Amsterdam. T/m 13 mei, Artacasa, Kerkstraat 411. www.artacasa.nl”

Bekijk hier het oorspronkelijke artikel: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/04/06/expositie-herkenbaar-amsterdam-in-olieverf-a3955598

Kijk voor meer stadgezichten in de portfolio.