Schilderij Den Haag Hofvijver

Blij met het resultaat van dit flinke schilderij van Den Haag rondom de Hofvijver dat ik in opdracht mocht maken.

Hofvijver Den Haag / 80x200cm olieverf op linnen

Voor deze opdracht vertrok ik op een zonnige herfstdag met mijn camera richting Den Haag. Ik maakte veel foto’s van de gebouwen, straten, mensen, auto’s, wolken en het water rondom de Hofvijver.

Weer thuis bekeek ik alle foto’s in mijn atelier waar ik ze selecteerde op bruikbaarheid. Omdat de opdrachtgever een formaat voor het doek had opgegeven moest ik kijken welk beeld het beste paste in deze verhouding.

Uiteindelijk maakte ik deze compositie waarin veel onderdelen zitten die het beeld interessant maken: diagonale lijnen voor perspectief en diepte, vrije vormen van de bomen en bladeren tegenover de strakke lijnen van de gebouwen, sterkt licht en duidelijke schaduwen, reflecties in het water.

Hofvijver Den Haag / 80x200cm olieverf op linnen / Richard van Mensvoort paintings / SOLD

Bekijk hier mijn portfolio: https://www.richardvanmensvoort.com/portfolio/