Het Melkmeisje anno 2023?

Als Johannes Vermeer in onze tijd zou leven, zou Het Melkmeisje er dan zo uitzien als in dit schilderij?

Detail schilderij Coffeelab / Richard van Mensvoort

“Deze week lijkt heel kunstminnend Nederland in de ban van Vermeer. En terecht, het is prachtig werk en de expositie in het Rijksmuseum is verbluffend compleet. De TV haakt er ook op in met een programma waarbij de verloren Vermeers door hedendaagse kunstenaars geschilderd worden. Daarnaast horen en lezen we over de bewondering voor het melkmeisje en hoe knap het is geschilderd. We zien ook talloze kunstenaars en liefhebbers van schilderen datzelfde meisje schilderen. Richard van Mensvoort schilderde de afgelopen zomer ook een melkmeisje. Maar hij deed dat niet omdat hij iets na wilde schilderen. Hij zag hetzelfde als wat Vermeer in zijn tijd zag. Een meisje bezig met melk. Melk voor een cappuccino of latte. Bij het coffeelab in Den Bosch.” (David van der Linde, eigenaar Galerie Bonnard)

Schilderij Het melkmeisje anno 2023
Coffelab / 80x80cm olieverf op linnen

“Toen ik aan dit schilderij werkte moest ik al wel denken aan Het Melkmeisje van Vermeer. Misschien door de serene sfeer in het schilderij, ondanks het vrij drukke interieur, en het blauwe schort van de dame met de kan.” (Richard van Mensvoort / kunstschilder)

Bekijk hier de portfolio: https://www.richardvanmensvoort.com/