Portret schilderij in opdracht

Op zoek naar een portretschilderij in opdracht?

U kunt bij kunstschilder Richard van Mensvoort terecht voor unieke, sfeervolle portretten. In het portfolio zijn portretten te zien die hij in opdracht maakte. Op uw verzoek kan een portret naar keuze in opdracht worden vastgelegd op doek. Het gewenste portret kan worden gemaakt door middel van aangeleverde foto’s of, bij voorkeur, door een ontmoeting en fotosessie met het model op locatie of in het atelier. Zou u ook wel een exclusief portretschilderij in olieverf willen hebben van uw kind, geliefde, gezin, ouders, huisdier, collega of uzelf?

Zakelijke portretten behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij het afscheid van een directeur, arts, minister of hoogleraar. Of als persoonlijk cadeau voor een belangrijke klant.

Bekijk het portfolio met portretten of neem direct contact op.

portret schilderij floortje dessing sterren op het doek
Portret van Floortje Dessing / Sterren op het Doek / 80x60cm olieverf op paneel / Richard van Mensvoort paintings

Waarom Richard van Mensvoort?

Unieke stijl

De realistische portretten worden geschilderd met een oog voor detail maar met een losse toets. Richard houd zijn portretten levendig door middel van niet te statische houdingen van het model en zoveel mogelijk ‘vrije’ penseelstreken zonder de gelijkenis uit het oog te verliezen.

Werkwijze portret in opdracht

Richard werkt voornamelijk met eigen gemaakte foto’s als referentie en gaat daarmee aan de slag in zijn atelier. Het kan ook met aangeleverde foto’s mits van goede kwaliteit en hoge resolutie. Het helpt als hij de persoon zelf gezien heeft, maar poseren voor een schildersessie is niet altijd nodig.

De portretten worden geschilderd met olieverf op linnen of paneel en eventueel voorzien van een baklijst. Hij reserveert een aantal weken voor het voorbereiden en maken van het schilderij en daarna een aantal weken om het werk te laten drogen, vernissen en eventueel bij te werken.

Prijs voor portret in opdracht

De prijs van een portret is afhankelijk van een aantal factoren: formaat, compositie (hoofd/schouders, wel of niet met handen, van top tot teen en/of in een achtergrond). Neem geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.