Portretschilderij van je hond

Op zoek naar een portretschilderij van je trouwe viervoeter?

U kunt bij Richard van Mensvoort terecht voor unieke, sfeervolle portretten. Op verzoek kan een portret naar keuze in opdracht worden geschilderd. Dit kan door middel van het aanleveren van foto’s of door een fotosessie met het model op locatie of in het atelier. Zou u ook wel een exclusief portretschilderij in olieverf willen hebben van uw hond, kat, paard of ander (huis-)dier? Neem dan geheel vrijblijvend contact op voor een offerte.

Waarom Richard van Mensvoort?

Unieke stijl

De realistische portretten worden geschilderd met een oog voor detail maar met een losse toets. Richard houd zijn portretten levendig door middel van niet te statische houdingen van het model en zoveel mogelijk ‘vrije’ penseelstreken zonder de gelijkenis uit het oog te verliezen.

Werkwijze portret in opdracht

Richard werkt voornamelijk met eigen gemaakte foto’s als referentie en gaat daarmee aan de slag in zijn atelier. Het kan ook met aangeleverde foto’s mits van goede kwaliteit en hoge resolutie. Het helpt als hij de persoon zelf gezien heeft, maar poseren voor een schildersessie is niet altijd nodig.

De portretten worden geschilderd met olieverf op linnen of paneel en eventueel voorzien van een baklijst. Hij reserveert een aantal weken voor het voorbereiden en maken van het schilderij en daarna een aantal weken om het werk te laten drogen, vernissen en eventueel bij te werken.

Het is mogelijk uw schilderij te voorzien van een baklijst naar keuze.

Neem contact op voor meer informatie en mogelijkheden.