Portret schilderij van je kind(eren)

Je smartphone staat vol met leuke, spontane foto’s van je (klein)kinderen maar je doet er niets mee? Dat is jammer toch? Laat een origineel en sfeervol portret schilderij maken van je kind(eren) door professioneel kunstschilder Richard van Mensvoort.

Richard maakt regelmatig portretten in opdracht tot grote tevredenheid van zijn klanten. Ook maakte hij het winnende portret van Floortje Dessing bij het televisieprogramma Sterren op het Doek. Bekijk zijn portfolio om een indruk te krijgen van zijn werk.

portret olieverf otis en jade
Otis en Jade / 80×60 olieverf op paneel

Waarom Richard van Mensvoort?

Unieke stijl

De realistische portretten worden geschilderd met een oog voor detail maar met een losse toets. Richard houd zijn portretten levendig door middel van niet te statische houdingen van het model en zoveel mogelijk ‘vrije’ penseelstreken zonder de gelijkenis uit het oog te verliezen.

Werkwijze portret in opdracht

Richard werkt voornamelijk met eigen gemaakte foto’s als referentie en gaat daarmee aan de slag in zijn atelier. Het kan ook met aangeleverde foto’s mits van goede kwaliteit en hoge resolutie. Het helpt als hij de persoon zelf gezien heeft, maar poseren voor een schildersessie is niet altijd nodig.

De portretten worden geschilderd met olieverf op linnen of paneel en eventueel voorzien van een baklijst. Hij reserveert een aantal weken voor het voorbereiden en maken van het schilderij en daarna een aantal weken om het werk te laten drogen, vernissen en eventueel bij te werken.

Prijs voor portret in opdracht

De prijs van een portret is afhankelijk van een aantal factoren: formaat, compositie (hoofd/schouders, wel of niet met handen, van top tot teen en/of in een achtergrond). Neem geheel vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.